Tiedote

ESO:n neljäs tähtitiedeleiri lukiolaisille

— Voita ilmainen tähtitiedematka Alpeille

31. toukokuuta 2016

ESO ja sen tieteen tiedotuksen verkosto järjestävät yhteistyössä tiedekasvatuksen tapahtumienjärjestäjän Sterrenlabin ja "Astronomical Observatory of the Autonomous Region of the Aosta Valley (OAVdA)"-observatorion kanssa neljännen ESO:n tähtitiedeleirin, minkä teemana on universumi eri aallonpituuksilla. Leiri pidetään 26.12.2016-1.1.2017 Aosta Valleyssä Italiassa.

Leiri käsittelee teemaa “Näkyvä ja piiloutunut Universumi” useiden erilaisten tähtitieteen tilaisuuksien kautta sisältäen luentoja, käytännön tehtäviä ja yöllä tehtäviä teleskooppihavaintoja observatoriolla.  Sosiaaliset aktiviteetit, talviurheilu ja ekskursiot tekevät leiristä unohtumattomattoman elämyksen. ESO ja OAVdA ovat vastuussa leirin tieteellisestä ohjelmasta ja järjestävät luennoitsijat, sekä luentomateriaalin yhteistyössä useiden muiden partnerien kanssa.

Tämän vuoden ohjelman kohokohtia ovat: spektrografin käyttäminen, ESO:n tähtitieteilijöiden luennot ja ekskursio Matterhornille.

Leirin rekisteröintimaksu on 500€ ja se kattaa täyshoidon Saint Barthélemyn hostellissa, henkilökunnan valvonnan, kaikki tähtitieteen ja vapaa-ajan aktiviteetit, materiaalit, ekskursiot, koulun kuljetukset, sekä vakuutuksen. Myös linja-autokuljetus observatorion ja lentokentän välillä kuuluu mukaan. Maksu ei kata matkakustannuksia opiskelijan kodin ja Milan Malpensan välillä.

Leirille pääsee mukaan maksimissaan 56 lukiolaista iältään 16-18 vuotta (syntyneet vuosina 1998–2000) ESO:n jäsenmaista, sekä ESO:n tieteen popularisoinnin verkoston maista. Muiden maiden opiskelijoille on rajattu määrä paikkoja.

Kaikkien halukkaiden leirille osallistujien tulee täyttää lomake leirin verkkosivulla ja lähettää enintään kolme minuuttia pitkä video englanniksi teemalla “I would most like to discover/invent ...... because........”, ennen 4.10.2016.

Yksi hakija ESO:n jäsenmaista, voittaa ESO:n stipendin, mikä kattaa leirin täydet kustannukset sisältäen matkat paikalle. Tämän lisäksi useat kansalliset partnerit tukevat parhaita hakijoita  omista maistaan ja rahoitusmahdollisuuksia voi tulla vielä lisää tulevien kuukausien aikana.

Stipendien voittajat ja muut hyväksytyt kandidaatit ilmoitetaan 16. lokakuuta. Valittujen tulee varmistaa osallistumisensa  30.10 mennessä, että he ovat tulossa leirille. Valintakriteerit ja muut ohjeet ovat nähtävillä leirin kotisivulla.

Tapahtuman tämänhetkiset kansalliset partnerit ovat:

 • Institute of Astronomy of Leuven: Belgia
 • Stellar Astrophysics Centre at Aarhus University: Tanska
 • German Astronomical Society: Saksa
 • Istituto Nazionale di Astrofisica: Italia
 • NOVA, the Netherlands Research School for Astronomy: Alankomaat
 • Polish Astronomical Society: Puola
 • Ciência Viva: Portugal
 • Petnica Science Center: Serbia
 • Spanish Astronomical Society: Espanja
 • Swedish Astronomical Society: Ruotsi
 • University of Geneva: Sweitsi
 • Eyuboglu High School: Turkki
 • Royal Astronomical Society: Yhdistynyt kuningaskunta

 

Käy myös leirin verkkosivulla, sillä tämä lista päivittyy säännöllisesti.

Linkit

Yhteystiedot

Cristina Olivotto
Sterrenlab
Puh.: +41 76 4001378
S-posti: cristina@sterrenlab.com

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Puh.: +49 89 320 061 30
S-posti: tjohnsto@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann16031

Kuvat

ESO Astronomy Camp 2016
ESO Astronomy Camp 2016
Englanniksi