Tiedote

ESO julkaisee tukensa Summer AstroCamp -kesäleirille

Voita ilmainen tähtitiedematka Portugaliin

20. helmikuuta 2017

ESO:lle on suuri ilo julkaista uusi yhteistyökumppanuus Porton yliopiston astrofysiikan keskuksen (CAUP) kanssa lukiolaisten tähtitieteeseen keskittyvän akateemisen kesäohjelman, AstroCamp 2017:n tukemiseksi. Summer AstroCamp 2017 pidetään 6.-20. elokuuta Pohjois-Portugalissa, ja tapahtumapaikkana toimii Centre for Environmental Education and Interpretation of the Corno de Bico Protected Landscape. Järjestäjien verkkolähetys tarjoaa lisätietoja kiinnostuneille ja heidän perheilleen 25. helmikuuta.

Kesäleirin tarkoitus on kannustaa oppilaiden uteliaisuutta ja kriittisiä ajattelutaitoja, erityisesti astrofysiikan alalla, ja tuoda yhteen oppilaita eri taustoista ja elämäntilanteista. Oppilaat käyvät läpi kaksi kurssia, joissa on päivittäisiä luentoja, joitakin tehtäviä ja loppukoe.

Tämän vuoden ohjelma käsittää muunmuassa näitä kohokohtia:

  • Tähtitieteellisten havaintojen tekeminen, sekä paljaalla silmällä että kaukoputkella, mukaanlukien oppitunti, joka osuu yhteen Perseidien meteoriparven kanssa.
  • Skype-keskustelut eri maissa olevien tähtitieteilijöiden ja fyysikkojen kanssa.
  • Tietojenkäsittelyprojekti, jossa oppilaat työstävät havaintoaineistoa maailman parhailta teleskoopeilta.
  • Sosiaalisia toimintoja, kuten patikointia, urheilua, yhdyskuntapalvelusta ja elokuvaistuntoja.

Verkkolähetys, joka pidetään 25. helmikuuta, käsittää aikaisemman oppilaan vetämän esittelyn, jossa kuvaillaan hänen kokemuksiaan vuoden 2016 tähtitiedeleirillä ja jaetaan tietoja leirin toiminnoista sekä hakemus- ja valintaprosessista. Lisätietoja löytää Astronomy Day -verkkosivulta. Tähän verkkolähetykseen osallistumisen ilmoittautumisen takaraja on 23. helmikuuta.

AstroCamp on avoin mistä tahansa Euroopan Unionin maasta tuleville oppilaille, jotka ovat tällä hetkellä käymässä viimeistä kolmea vuottaan yliopistoa edeltävää koulua (eli lähinnä vuosina 1999, 2000 ja 2001 syntyneille). Leirin työkieli on englanti. Osallistujien lukumäärä on rajoitettu, joten oppilaat valitaan kouluarvosanojensa ja kykyjensä perusteella. Kiinnostuneiden oppilaiden tulee käydä AstroCamp-vekkosivuilla hakemassa lisätietoja hakemusprosessista, johon kuuluu motivaatiokirje, suosituskirje ja ehdokkaan tuoreimmat kouluarvosanat. Hakemusaika on avoinna 1.-30. huhtikuuta 2017 tämän vuoden AstroCampiin. Jatkoon selviytyneet ehdokkaan kutsutaan sen jälkeen Skype-haastatteluun, joka pidetään viikonloppuna 27.-28. toukokuuta.

Leirin osallistujiksi valittujen portugalilaisten oppilaiden ei tarvitse maksaa mitään maksuja. Muista maista saapuvilta oppilailta perittävä noin 400 euron osallistumismaksu kattaa kaikki oppilaan kustannukset Portugalissa (majoitus täysihoidolla, ammattihenkilökunnan silmälläpito, kaikki leirin toiminnot ja materiaalit, kuljetukset Porton lentokentältä ja -kentälle sekä vakuutus). Maksu ei kata matkakustannuksia oppilaan kodin ja Porton lentokentän välillä.

Parhaan hakemuksen lähettänyt, ESO:n jäsenmaassa asuva hakijaksi soveltuva oppilas, saa ESO:n myöntämän stipendin, joka kattaa leirin osallistumismaksun.

Leirin osallistujien valinta suoritetaan pian leirihaastattelujen jälkeen ja on odotettavissa, että ESO:n stipendin voittaja julkaistaan suunnilleen 5. kesäkuuta. Osallistujien tulee varmistaa osallistumisensa leirille ja täyttää vaadittavat paperit 14. kesäkuuta mennessä. Tämän painoksen kaikki säädökset löytyvät leirin verkkosivuilta.

Linkit

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Puh.: +49 89 320 061 30
Sähköposti: tjohnsto@eso.org

Carlos Martins
AstroCamp organiser
Sähköposti: astrocamp@astro.up.pt
Sähköposti: Carlos.Martins@astro.up.pt

Tiedotteesta

Tunnistus:ann17006

Kuvat

AstroCamp students
AstroCamp students
Englanniksi