Tiedote

ESO Supernovalla on nyt uusi kumppani: Softmachine Immersive Productions GmbH

Teknologia kumppanuus on solmittu palkintoja voittaneen paikallisen studion kanssa

31. elokuuta 2017

Euroopan eteläinen observatorio (ESO) on allekirjoittanut kolmen vuoden kumppanuussopimuksen 'Softmachine Immersive Productions GmbH'-yhtiön kanssa teknologia partnerina ESO Supernova planetaario & vierailijakeskuksen kanssa. Softmachine on voittanut palkintoja ja on innovatiivinen animaatiostudio, mikä tekee 360° täyden kuvun sisältöä. Yhtiöllä on yli 10 vuoden kokemus immersiivisestä tarinankerronasta. Softmachine sijaitsee Münchenissä ja se on suurin täydenkuvun materiaalin tuottaja ja jakelija 2D ja 3D immersiiviselle digitaalisten teattereiden, planetaarioiden, tiedekeskusten, huvipuistojen ja VR-laitteiden sisällölle. ESO Supernova -planetaario ja vierailijakeskus on yhteistyöhanke Euroopan eteläisen observatorion (ESO) ja Heidelbergin teoreettisen tutkimuksen tutkimuslaitoksen (HITS) välillä. Rakennuksen lahjoitti saksalainen Klaus Tschira -säätiö ja ESO huolehtii sen toiminnasta.

Kumppanuussopimuksen puitteissa ESO:n kanssa Softmachine antaa kolmen vuoden lisenssin menestyksekkään arvioin saaneen  "The Secrets of Gravity"-elokuvan esittämiseksi ESO Supernovan aloittaessa toimintansa. Softmachine auttaa myös ESO:a tuomaan mukaan paikallisia kuuluisuuksia avajaisiin ja antaa ESO:n käyttöön opetus- ja mainosmateriaalia tukemaan esitystä. Tämän lisäksi ESO saa esitettäväksi vuoden ajaksi palkitun elokuvan Kaluoka’hina: The Enchanted Reef, mikä on aikaisempi 360° kupuprojektioon tuotettu 3D-animaatio.

ESO Supernovan on määrä aloittaa toimintansa ESO:n päämajan alueella hieman Garchingin ulkopuolella Münchenissä huhtikuussa 2018. ESO:n ja Softmachinen välinen kumppanuus on jo käynnissä ja se päättyy kolme vuotta ESO Supernova planetaarion aukeamisen jälkeen.

Yhtiöt ja instituutit ketkä haluavat olla mukana tukemassa ESO Supernovaa ja tukea paikallista yhteisöä rahoittamalla opetusohjelmia, jotka tähtäävät nuorten ihmisten suuntautumiseen STEM aloille voivat ottaa osaa useisiin eri tyyppisiin kumppanuuksiin. Kumppanuudet tuovat heille eritasoisia etuuksia vaihdellen keskuksessa näkyvästä nimestä ja logosta painetuissa tuotteissa, planetaariossa sekä rakennuksen yksityisemmillä alueilla. Luontaissuoritukset (In-kind contributions) ja yksittäiset lahjoitukset ovat myös mahdollisia. Sekä kumppanuudet, että lahjoitukset tekevät ESO Supernovan toiminnasta vapaan lähteen myös muille.

Lisätietoja

ESO Supernova planetaario & vierailijakeskus

ESO Supernova -planetaario ja vierailijakeskus on yhteistyöhanke Euroopan eteläisen observatorion (ESO) ja Heidelbergin teoreettisen tutkimuksen tutkimuslaitoksen (HITS) välillä. Rakennuksen lahjoitti saksalainen Klaus Tschira -säätiö ja ESO huolehtii sen toiminnasta.

Linkit

Yhteystiedot

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 320 061 30
Matkapuhelin: +49 170 867 5293
S-posti: tjohnsto@eso.org

Oana Sandu
Community Coordinator & Communication Strategy Officer
ePOD
Puh.: +49 89 320 069 65
S-posti: osandu@partner.eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann17055

Kuvat

Softmachine Logo
Softmachine Logo
Englanniksi