Tiedote

ESO:n viidennen tähtitiedeleirin avustusten voittajat on nyt ilmoitettu

13. marraskuuta 2017

Vuoden 2017 ESO:n tähtitiedeleirille tuli yli 180 videohakemusta 19:sta maasta ja ESO:n, sekä muiden kansallisten kumppanien avustusten voittajat on nyt valittu.

Nämä tulevaisuuden lahjakkaat tutkijat ja insinöörit tekivät erittäin korkeatasoisia hakemuksia, jotka kaikki olivat halukkaita tulemaan valituksi tämän vuoden leirille.

ESO on iloinen voidessaan ilmoittaa, että Elise Denis Ranskasta on ESO:n avustuksen voittaja. ESO:n avustus kattaa leirin kaikki kulut, sekä siihen liittyvät opiskelijan matkakulut.

Tämän lisäksi seuraavat opiskelijat saavat rahallista tukea kansallisilta kumppaneiltaan:

Kiitos näiden kansallisten kumppanien ja ESO:n avustuksen nämä opiskelijat saavat rahallista apua voidakseen osallistua tähän mahdollisesti elämää muuttavaan kokemukseen. Kaikki kumppaniorganisaatiot osallistuvat myös kurssin järjestämiseen lähettämällä luentojen pitäjiä ja tekemällä ohjelmasisältöä. Kaikki järjestäjät jakavat saman intohimon ja vision tähtitieteen yleistajuistamisesta ja popularisoinnista.

Sterrenlab järjestää leirin yhdessä ESO:n ESO Science Outreach Network osaston ja Astronomical Observatory of the Autonomous Region of the Aosta Valley kanssa. Leiri pidetään 26.12.2017-1.1.2018 Saint-Barthélemyssä Nussissa Italiassa.

Leirin teemana on “Universumin etäisyydet" ja leirillä pidetään useita eri sessioita. Nämä sisältävät luentoja, käytännön aktiviteetteja, yöllä observatorion kaukoputkilla ja instrumenteilla tehtäviä havaintoja. Leirillä noudatetaan vastuullisen tutkimuksen ja innovaatioiden sääntöjä, joiden mukaan opiskelijoille esitellään todellista tutkimusta ja heille annetaan mahdollisuus olla yhteydessä aktiivisesti työskenteleviin tutkijoihin. Myös sosiaaliset aktiviteetit, talviurheilu ja erilaiset ekskursiot tekevät leiristä unohtumattoman elämyksen kurssilaisille.

Tämän vuoden leirillä on kaiken kaikkiaan paikka 56:lle lukioikäiselle iältään 16-18 vuotta. Valituille ehdokkaille tullaan ilmoittamaan henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Linkit

Yhteystiedot

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6130
S-posti: tjohnsto@eso.org

Lara Polo
Sterrenlab
S-posti: lara@sterrenlab.com

Tiedotteesta

Tunnistus:ann17081

Kuvat

ESO:n tähtitiedeleiri 2016
ESO:n tähtitiedeleiri 2016