Tiedote

Hae Summer AstroCamp 2018 -leirille

Tähtitiedeohjelma Pohjois-Portugalissa koululaisille

26. maaliskuuta 2018

Hakemusaika ESO:n tukemaan Summer AstroCamp 2018 -ohjelmaan avautuu 1.4. AstroCamp on akateeminen ohjelma tähtitieteen ja fysiikan aloilla. Se pyrkii kannustamaan uteliaisuutta ja kriittistä ajattelua. Sen järjestää Porton yliopiston astrofysiikan keskus (CAUP). Leiri järjestetään 5.–19.8.2018 eristäytyneessä ja rauhallisessa ympäristössä, kaukana kaupunkien stressistä. Ohjelma on suunnattu Euroopan Unionin maista tuleville lukio-oppilaille, jotka suorittavat viimeisiä kolmea vuottaan ennen yliopisto-opiskeluja.

Kaikista taustoista lähtöisin olevat oppilaat kohtaavat ja käyvät läpi kaksi kurssia, jotka koostuvat päivittäisistä luennoista, tehtävistä ja loppukokeesta. Lisäksi kohokohtiin kuuluvat:

  • Pimeän yötaivaan havainnointi paljaalla silmällä ja kaukoputkella (mukaanlukien Perseidien meteorisuihku,
  • Eri maista kotoisin olevien tähtitieteilijöiden ja fyysikkojen kohtaaminen Skypen välityksellä,
  • Tietokoneprojekti, jossa työskennellään maailman parhaimmilta teleskoopeilta tulevan havaintoaineiston kanssa,
  • Sosiaalisia toimintoja, kuten patikointia, urheilua sekä elokuvien ja dokumenttien katselua.

Hakemusaika Summer AstroCamp 2018 -leirille on avoinna 1.–30.4. Vaatimuksena ovat motivaatiokirje, suosituskirje ja tuoreimmat akateemiset tulokset. Ehdotuksia ja ohjeita motivaatiokirjettä varten voi löytää AstroCampin WWW-sivuilta. WWW-sivuilla on myös erillisiä ohjeita opettajille suosituskirjeiden kirjoittamista varten. Motivaationsa ja akateemisten saavutustensa perusteella jatkoon selvinneet ehdokkaat kutsutaan Skype-haastatteluun viikonlopun 26.–27.5. aikana. Menestyksekkäille ehdokkaille tarjotaan paikka 1.6. paikkeilla ja heidän tulee vahvistaa osallistumisensa ja saada vaadittavat kaavakkeet täytettyä 14.6. mennessä. Kaikki säännöt löytyvät leirin WWW-sivuilta.

Paras soveltuva ehdokas yhdestä ESO:n jäsenmaasta saa ESO:n tarjoaman stipendin, joka kattaa leirin osallistumismaksun (noin 400 €, mukaanlukien täysihoitomajoitus, leirin toiminnot, Portugalin sisäiset matkat Porton lentokentältä ja takaisin sekä vakuutuksen). Lennot kotimaasta Porton lentokentälle eivät sisälly stipendiin.

Linkit

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 320 061 30
Matkapuhelin: +49 170 867 5293
Sähköposti: tjohnsto@eso.org

Carlos Martins
AstroCamp organiser
Sähköposti: astrocamp@astro.up.pt
Sähköposti: Carlos.Martins@astro.up.pt

Tiedotteesta

Tunnistus:ann18021

Kuvat

Kesän AstroCamp 2017
Kesän AstroCamp 2017