Tiedote

ESO Supernova-planetaarion ja -vierailijakeskuksen avajaiset

18. huhtikuuta 2018

ESO Supernova-planetaario ja -vierailijakeskus avaa ovensa yleisölle. Keskuksen avajaisia vietetään sarjalla tapahtumia, jotka on omistettu sen kumppaneille, tukijoille, naapureille ja ystäville. Ensimmäisen neljänneksensä ajalle keskus on valmistanut tähtikirkkaan sarjan toimintoja vierailijoita varten.

Me järjestämme lehdistötilaisuuden ESO Supernovassa 26. huhtikuuta. Siellä median edustajilla on mahdollisuus oppia lisää uudesta planetaariosta ja vierailijakeskuksesta, haastatella Euroopan eteläisen observatorion (ESO), Klaus Tschiran säätiön (KTS) ja Heidelbergin teoreettisen tutkimuksen instituutin (HITS) edustajia sekä osallistua näyttelykierrokselle ja planetaarioesitykseen.

Saman päivän iltana tapahtuma tuo yhteen ESO Supernovan perustajat, laajan ryhmän arkkitehtejä, näyttelyiden suunnittelijoita ja projektijohtajia sekä paikallisten viranomaistahojen ja sponsorien edustajia.

ESO Supernova avaa ovensa paikallisen ja kansainvälisen yhteisön bloggaajille 27. huhtikuuta päivän ensimmäisen puoliskon aikana. Heillä on mahdollisuus kokea koko keskus, osallistua näyttelykierrokselle ja nauttia planetaarioesityksistä.

Samana päivänä, kello 15:00 alkaen, me kutsumme naapurimme, Garchingin asukkaat, erityiseen, heille omistettuun avajaistilaisuuteen. Heitä odottaa kierroksia, planetaarioesityksiä, lasten kasvomaalauksia ja muita toimintoja täynnä oleva ohjelma.

Lopulta, kello 12:00 28. huhtikuuta alkaen ESO Supernova avaa ovensa kaikille. Sisäänpääsy keskukseen on maksuton vuoden 2018 ajan, mutta edellyttää varauksen tekemisen verkossa. Liput voi tulostaa paikan päällä lippukioskeissa.

Neljännesvuosittainen ohjelmamme käsittää valikoiman jännittäviä toimintoja.

Jos haluat tukea ESO Supernovaa, voit ryhtyä kumppaniksi tai tehdä lahjoituksen.

Lisätietoja

ESO Supernova-planetaario ja -vierailijakeskus

ESO Supernova-planetaario ja -vierailijakeskus on Euroopan eteläisen observatorion (ESO) ja Heidelbergin teoreettisen tutkimuksen instituutin (HITS) yhteistyöhanke. Rakennuksen on lahjoittanut saksalainen Klaus Tschiran säätiö (KTS) ja ESO huolehtii sen toiminnasta.

Linkit

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Piikkiö
Sähköposti: rareko@utu.fi

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Garching bei München, Saksa
Puh: +49 89 320 061 30
Matkapuhelin: +49 170 867 5293
Sähköposti: tjohnsto@eso.org

Oana Sandu
Community Coordinator & Strategy Officer
ePOD
Puh: +49 89 320 069 65
Sähköposti: osandu@partner.eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann18027

Kuvat

ESO Supernova Opening Campaign
ESO Supernova Opening Campaign
Englanniksi