Tiedote

AstroCamp 2018 -kesäleirin stipendin saaja on julkaistu

14. kesäkuuta 2018

ESO:n myöntämän AstroCamp 2018 -stipendin voittaja on nyt valittu yli kymmenestä maasta tulleiden yli 50 hakemuksen joukosta. ESO:lla on ilo ilmoittaa, että Italiassa asuva Ranskan kansalainen Paloma Thevenet on ESO:n stipendin voittaja.

Hakemusten taso oli äärimmäisen korkea, tullen valikoimasta innokkaita tulevia tiedemiehiä ja insinöörejä, jotka ovat innokkaita osallistumaan tämän vuoden leirille. ESO:n stipendi kattaa leirin koko kustannuksen, tarjoten Palomalle taloudellisen tuen osallistua tähän mahdollisesti uraaluovaan tapahtumaan.

AstroCamp on akateeminen ohjelma tähtitieteen ja fysiikan aloilla. Sen järjestää Porton yliopiston astrofysiikan keskus (CAUP). Leiri järjestetään 5.–19.8.2018 eristäytyneessä ja rauhallisessa ympäristössä, Centre for Environmental Education and Interpretation of the Corno de Bico Protected Landscape -keskuksessa kaukana kaupunkien stressistä. Ohjelma on suunnattu Euroopan Unionin maista tuleville lukio-oppilaille, jotka suorittavat viimeisiä kolmea vuottaan ennen yliopisto-opiskeluja.

Leirin kahden viikon aikana oppilaat havaitsevat pimeää yötaivasta paljaalla silmällä ja kaukoputkella sekä kohtaavat eri maista kotoisin olevia tähtitieteilijöitä ja fyysikkoja Skypen välityksellä. He toteuttavat myös tietokoneprojektin, jossa työskennellään maailman parhaimmilta teleskoopeilta tulevan havaintoaineiston parissa. Sosiaaliset toiminnot kuten patikointi, urheilu sekä elokuvien ja dokumenttien katselu tuovat oman hauskan lisänsä leiriin ja rikastuttavat sen kokemusta. Kaikkiaan leiriin osallistuu 15 lukiolaista ikävuosien 15 ja 18 väliltä.

Linkit

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 320 061 30
Matkapuhelin: +49 170 867 5293
Sähköposti: tjohnsto@eso.org

Carlos Martins
AstroCamp organiser
Sähköposti: astrocamp@astro.up.pt
Sähköposti: Carlos.Martins@astro.up.pt

Tiedotteesta

Tunnistus:ann18044

Kuvat

Kesän AstroCamp 2017
Kesän AstroCamp 2017