Tiedote

Science in School: 48. julkaisu on saatavilla

4. marraskuuta 2019

Maksuttoman lehden Science in School tuorein numeron on nyt saatavilla verkossa ja tulosteena. Tämä eurooppalainen lehti tiedeopettajille tarjoaa tuoreinta tietoa huipputieteestä, tiedekoulutuksen opetusmateriaaleja ja projekteja, innostavien tiedemiesten ja opettajien haastatteluja, arvosteluja kirjoista ja muista resursseista sekä monia muita hyödyllisiä resursseja tiedeopettajille. Se pyrkii edistämään tiedeopetusta kannustamalla yhteydenpitoa opettajien, tiedemiesten ja kaikkien muiden Euroopan tiedeopetuksessa vaikuttavien kesken.

Huippukohtia tässä painoksessa ovat: artikkeli siitä kärsivätkö kasvit aikaerorasituksesta; katsaus kulissien taakse yhteen Euroopan suurimmista laboratorioista, jossa näet eri rooleja, jotka saavat elämänmullistavia tutkimuksia saavutettua; yleiskatsaus ESA:n avaruustieteen haasteista uudelle kouluvuodelle EIRO osuuden uutisosiossa.

Opetusaktiviteetteihin kuuluu: visuaalisesti näyttävä testi miten testata kemiallisen yhdisteen empiirinen kaava; aktiviteetti testaamaan eri aurinkorasvojen tehokkuuksia; käytännön ohje miten yhdistää luokkasi eri tutkijoihin ympäri Eurooppaa.

Science in School -lehteä julkaisee EIROforum, joka on kahdeksan eurooppalaisen hallitustenvälisen tieteellisen tutkimusjärjestön yhteistyöhanke, jossa ESO on jäsenenä. Lehti käsittelee tieteen opettamista sekä Euroopan laajuisesti että kautta eri aihealueiden korostaen sitä, mikä on parasta opetuksessa ja huippututkimuksessa. Artikkelien toimittaminen tuleviin numeroihin on tervetullutta, oli sitten kyse tietystä tieteellisesta aiheesta syvempää ymmärtämystä antavasta tutkijasta tai opettajista tai muista tiedekouluttajista, jotka kuvailevat kekseliäitä aktiviteetteja nykyaikaisen tieteen esittelemiseksi luokkahuoneessa. Voit lukea artikkelien toimittamisen ohjeet täältä.

Verkosta löytyy lukuisia artikkeleja sekä niiden käännettyjä versioita monilla eurooppalaisilla kielillä. Jos haluat ilmoittautua vapaaehtoiseksi kääntämään Science in School -artikkeleja omalle kielellesi verkossa julkaistavaksi, katso ohjeet Science in School -verkkosivuilta.

Linkit

Yhteystiedot

Wolfgang Vieser
ESO Education Coordinator
Garching bei München, Germany
Tel: +49 89 3200 6183
Email: wvieser@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann19056

Kuvat

Front cover of Science in School 48
Front cover of Science in School 48
Englanniksi