Mededeling

Bekendmaking winnaars van de Catch a Star-wedstrijd 2016

11 januari 2017

De winnaars van de Catch a Star-wedstrijd van dit jaar werden bekendgemaakt.

De hoofdprijs werd aan verscheidene projecten toegekend. De titel van het project, de deelnemers en de herkomst/nationaliteit worden eveneens vermeld.

Een volledige lijst met de winnende projecten vindt u op de website van Catch a Star.

ESO schenkt een astronomische afbeelding aan iedereen die de top 5 behaald heeft en elk winnend team krijgt ook de kans om ofwel waarnemingen te verrichten op de Nationale Astronomische Sterrenwacht “Rozhen” in Bulgarije, ofwel deel te nemen aan een videoconferentie met een professionele astronoom.

Leerlingen van middelbare scholen overal ter wereld werden uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd. Daartoe moesten de leerlingen een schriftelijk verslag over een astronomisch onderwerp van hun keuze indienen – bijvoorbeeld een astronomisch object, fenomeen, waarneming, wetenschappelijk probleem of een theorie.

De Catch a Star-wedstrijd is een samenwerking tussen de European Association for Astronomy Education (EAAE) en ESO en wordt reeds sinds 2002 georganiseerd. De wedstrijd heeft als doel de creativiteit en het zelfstandig werk van leerlingen te stimuleren en om hun astronomische kennis en vaardigheden te verdiepen en uit te breiden. Het programma moedigt leerlingen aan om samen te werken, om over astronomie te leren en zelf dingen te ontdekken door opzoekwerk te doen over een astronomisch object.

Ontdek meer over de wedstrijd op de Catch a Star-website.

Links

Contact

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
ESO education and Public Outreach Department
Tel: +49 89 320 061 30
Email: tjohnsto@eso.org

Over de Mededeling

Id:ann17002

Afbeeldingen

Catch a Star logo
Catch a Star logo
Alleen in het Engels