Tiedote

ESO osallistuu taas FORSCHA tapahtumaan

Tähtitiede on varannut paikan tässä laajassa opetuksellisessa tapahtumassa

8. marraskuuta 2017

FORSCHA on vuosittain Münchenissä järjestettävä tiedetapahtuma, mikä tähtää yleisön saattamiseen tieteen, teknologian, insinööritieteiden ja matematiikan (STEM) pariin. Monipuolisella ohjelmistolla lapsille, nuorille, vanhemmille ja opettajille tapahtuma kannustaa kaikkia oppimaan lisää maailmasta ja Universumista, missä me kaikki elämme. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna MOC:issa Münchenissä 17–19.11.2017.

Jatkona viime vuoden onnistuneeseen osallistumiseen ESO:lla on taas osasto FORSCHA tapahtumassa käytännön harjoituksineen, mitkä perustuvat ESO Supernova planetaario & vierailijakeskukseen suunniteltuihin aktiviteetteihin. Tänä vuonna ESO on ilahtunut voidessaan työskennellä yhdessä Garchingin Werner-Heisenberg-Gymnasium-lukion opiskelijoiden kanssa, sekä ESO on iloinen "Project Management Institute Southern Germany Chapter"-instituutin antamasta tuesta. Koulun oppilaat avustavat FORSCHA:n osallistujia kokemaan nykyisten ja tulevien ESO-teleskooppien kapasiteetin muuten piilossa olevien Universumin mysteerien selvittämisessä.

ESO Supernovan on määrä avautua ESO:n päämajan lähelle Garching bei Müncheniin Saksaan huhtikuussa 2018 ja rakennustyöt ovat parhaillaan melkein valmiina. Paikka on suunniteltu ilmaiseksi vapaaksi lähteeksi tähtitieteen opetusta ajatellen ja ESO Supernova tuottaa korkeatasoista opetuksellista ohjelmistoa yhteistyössä "Education Partner Haus der Astronomie"-kanssa kaikenikäiselle yleisölle.

FORSCHA on erittäin suosittu tiedetapahtuma, missä viime vuona kävi yli 55000 innokasta vierailijaa. ESO on innostunut saadessaan taas työskennellä yhdessä muiden näytteilleasettajien kanssa, ketkä ovat sitoutuneet uuden sukupolven STEM aiheisiin.

 

Lisätietoja

ESO Supernova planetaario & vierailijakeskus

ESO Supernova planetaario & vierailijakeskus on yhteistyöhanke Euroopan eteläisen obsevatorion eli ESO:n ja Heidelbergin 'Institute for Theoretical Studies" eli HITS:n kanssa. Rakennuksen on lahjoittanut  Klaus Tschira Stiftung (KTS), mikä on saksalainen säätiö ja ESO operoi yksikköä.

Linkit

Yhteystiedot

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 320 061 30
Matkapuhelin: +49 170 867 5293
S-posti: tjohnsto@eso.org

Oana Sandu
Community Coordinator & Communication Strategy Officer
ePOD
Puh.: +49 89 320 069 65
S-posti: osandu@partner.eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann17078

Kuvat

Avoimien ovien päivä 2016
Avoimien ovien päivä 2016