Tiedote

ESO ja Big Science Business Forum 2018

2. helmikuuta 2018

Megatiede (engl. Big Science, suuri tiede) on termi, joka kiteyttää tavan, jolla tieteen edistyminen enenevissä määrin riippuu suuren mittakaavan projekteista, joita usein rahoittavat kansalliset hallitukset tai joukko hallituksia, ja jotka johtavat lisääntyvään yhteistyöhön tieteessä ja maailmanlaajuisissa tieteellisissä projekteissa. Se tukeutuu suuriin ja pieniin yrityksiin kaikkialta maailmasta alueilla, jotka ulottuvat kryogeniikkaan, suprajohteisiin, materiaaleihin ja elektroniikkaan sekä uraauurtaviin tähtitieteellisiin teknologioihin.

Tästä syystä ESO yhdessä joidenkin Euroopan suurimpien kansainvälisten tiedejärjestöjen kanssa (näihin lukeutuvat mm. CERN, ESA, EMBL ja ESRF) osallistuu tapahtumaan Big Science Business Forum 2018 (BSBF2018) 26.-28.2.2018 Tanskan Kööpenhaminassa. Yli 250:tä yritystä ja järjestöä megatieteiden alalta edustavat yli 650 edustajaa 25 maasta osallistuvat BSBF2018-tapahtumaan, joka siten pyrkii olemaan ensimmäinen "one-stop-shop" (yhden pysähdyksen kauppa) Euroopan yrityksille ja muille sidosryhmille saada tietoja Euroopan megatieteiden järjestöjen tämän hetken tilasta ja tulevaisuudesta.

ESO on huomattava megatieteiden esimerkki. Se on kumppani ALMA-teleskoopissa (Atacama Large Millimetre/submillimetre Array), joka on maailman suurin maan pinnalta millimetri- ja alimillimetriaallonpituuksilla havaintoja tekevä laitteisto. ESO:n lippulaiva VLT-teleskooppi (Very Large Telescope) on maailman kehittynein näkyvää valoa havaitseva tähtitieteellinen observatorio ja ESO:n tällä hetkellä rakenteilla olevasta ELT-teleskoopista (Extremely Large Telescope) on tulossa maailman suurin taivasta tarkkaileva silmä.

ESO:n puhujat tekevät kaikkiaan 14 esitystä BSBF2018-tapahtumassa, mukaanlukien ESO:n pääjohtajan, Xavier Barconsin pääpuhe. Aiheisiin lukeutuvat:

  • ESO:n ohjelmat ja mahdollisuudet teollisuudelle
  • Miksi tähtitiede ei ole vain tähtitieteilijöille
  • ELT:n optomekaniikka — kehitysaskelia ja haasteita
  • ESO:n kryogeniikka — yleiskatsaus ja tulevaisuuden haasteet

Big Science Business Forum 2018 koskettaa monia ESO:n työn tärkeitä osa-alueita ja tarjoaa jännittäviä mahdollisuuksia samanmielisille järjestöille ja yrityksille tulla yhteen megatieteiden markkinoilla.

Linkit

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Oana Sandu
Community Coordinator & Strategy Officer
ePOD
Puh.: +49 89 320 069 65
Sähköposti: osandu@partner.eso.org

Arnout Tromp
ESO Head of Contracts and Procurement
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6438
Sähköposti: atromp@eso.org

Richard Hook
ESO Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6655
Matkapuhelin: +49 151 1537 3591
Sähköposti: pio@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann18009

Kuvat

The Big Science Business Forum 2018
The Big Science Business Forum 2018
Englanniksi