Mededeling

Workshop over wetenschapscommunicatie naar de samenleving toe

9 november 2016

Op 29 en 30 mei 2017 geeft ESO een workshop met de titel "Public Awareness of Research Infrastructures II — Communicating the Importance of Science to Society". De workshop, samen georganiseerd door de Association of European-level Research Infrastructure Facilities (ERF-AISBL), het Heinz-Maier-Leibnitz Zentrum (MLZ) en het EIROforum, vindt plaats in het hoofdkwartier van ESO in Garching bei München in Duitsland.

Het belang van wetenschap in de maatschappij mag niet onderschat worden en doeltreffende communicatie tussen wetenschappers en het grote publiek speelt een belangrijke rol. Inspanningen om de resultaten van spannende en baanbrekende wetenschap te delen met een breed publiek oogstten veel succes, wat resulteert in een nieuwsgieriger en nog meer betrokken publiek.

De workshop zal een praktijkgericht forum zijn voor communicatieverantwoordelijken en PR-medewerkers van belangrijke onderzoeksinstellingen en zal hen de gelegenheid bieden hun ervaring en expertise te delen. De onderwerpen die aan bod komen zijn: evaluatie van communicatieactiviteiten en de invloed ervan; een groter bereik door onconventioneel denken; de wetenschappers engageren; social media; en verbetering van de samenwerking tussen onderzoekscampussen.

Het evenement zal een levendige uitwisseling van ideeën stimuleren waardoor specialisten inzake wetenschapscommunicatie naar huis kunnen gaan met nieuwe inspiratie en een beter inzicht in hoe alle geledingen van de samenleving op doeltreffende wijze betrokken kunnen worden.

Samenvattingen kunnen worden ingediend tot 10 februari 2017. Inschrijven kan vanaf 8 november 2016 tot 2 mei 2017. De deelnameprijs bedraagt 200 euro. Meer informatie vind je hier.

Links

Contact

Lars Lindberg Christensen
Head, ESO education and Public Outreach Department
Garching bei München, Germany
Tel: +49 89 3200 6761
Cell: +49 173 3872 621
Email: lars@eso.org

Over de Mededeling

Id:ann16080

Afbeeldingen

Workshop over
Workshop over "Public Awareness of Research Infrastructures