ann16080-fi — Tiedote

ESO järjestää työpajan tieteen viestinnästä yhteiskunnan kanssa

9. marraskuuta 2016

29. ja 30. toukokuuta 2017 ESO järjestää työpajan nimeltä "Public Awareness of Research Infrastructures II — Communicating the Importance of Science to Society". Työpaja, jonka järjestävät Association of European-level Research Infrastructure Facilities (ERF-AISBL), EIROforum Heinz-Maier-Leibnitz Zentrum (MLZ) ja EIROforum, pidetään ESO:n päämajassa Garching bei Münchenissä, Saksassa.

Tieteen tärkeyttä yhteiskunnalle ei voida aliarvioida, ja tutkijoiden ja suuren yleisön välinen tehokas kommunikaatio on ratkaisevan tärkeää. Pyrkimykset jakaa jännittävän ja uraauurtavan tieteen tuloksia suurelle yleisölle ovat tuottaneet suurta menestystä, johtaen uteliaampaan ja osallistuvampaan yleisöön

Työpaja tulee olemaan käytännönläheinen tapahtuma merkittävien tutkimuslaitosten viestinnän toimihenkilöille ja tiedotus ja suhdetoiminnan työntekijöille, tarjoten heille mahdollisuuden jakaa kokemuksiaan ja asiantuntemustaan. Käsiteltäviin aiheisiin kuuluvat: kommunikaation toiminnan ja vaikutuksen arviointi, epätavanomainen popularisointi, luova ajattelutapa, tutkijoiden mukaan ottaminen, sosiaalinen media, sekä tutkimuslaitosten välisen yhteistyön parantaminen.

Tapahtuma kannustaa elävään ideoiden jakamiseen, mikä antaa tieteen kommunikaation asiantuntijoille uutta inspiraatiota ja syvemmän ymmärryksen tehokkaasta vuorovaikutuksesta kaikkien yhteiskunnan osa-alueiden kanssa.

Tiivistelmiä voi toimittaa 10. helmikuuta 2017 asti. Rekisteröinti alkaa 8. marraskuuta 2016 ja loppuu 2. toukokuuta 2017. Rekisteröintimaksu on 200 euroa. Tarkempaa tietoa löytyy täältä.

Linkit

Yhteystiedot

Lars Lindberg Christensen
Head, ESO education and Public Outreach Department
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6761
Matkapuhelin: +49 173 3872 621
S-posti: lars@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann16080

Kuvat

PARI 2017 workshop on Public Awareness of Research Infrastructures
PARI 2017 workshop on Public Awareness of Research Infrastructures
Englanniksi