Tiedote

Uusi Space Scoop-verkkosivu on julkaistu

16. joulukuuta 2015

Space Scoop on tähtitieteen uutisten verkkosivusto, mikä on tarkoitettu yli kahdeksan vuotialle lapsille. Tutustu upouuteen verkkosivuun ja käy lasten kanssa yhdessä läpi sieltä löytyvää jännittävää tähtitieteen sisältöä joululoman aikana.

Space Scoop-verkkosivua koordinoi kaksi kansainvälistä projektia: "Universe Awareness (EU-UNAWE)" ja "Space Awareness (SPACE-AWE)" useiden kumpanien kanssa yhdessä mukaanlukien ESO ja ESA/Hubble. Jokainen Space Scoops-artikkeli esittelee uutisia uusimmista tähtitieteen löydöistä lapsille sopivalla kielellä. Sieltä löytyy myös upeita tähtitieteen kuvia. Tavoitteena on vastata lasten uteliaisuuteen maailmankaikkeutta kohti, esitellä uusia jännittäviä löytöjä, sekä inspiroida lapsia tieteen ja oppimisen pariin.

Projektin avulla pyritään muuttamaan lasten yleistä käsitystä tieteen vanhentuneesta ja tylsästä luonteesta. Space Scoop-verkkosivusto onkin tehty visuaaliselta ilmeeltään eläväksi ja kiinnostavaksi, sekä mukana on hauskaa kuvitusta, kuvia ja ikoneita, mitkä ovat suunniteltu nuorelle kohdeyleisölle.

Kaikki Space Scoop-artikkelit käyvät läpi sisäisen kasvatuksellisen arvioinnin, jotta laatu säilyy huipputasoisena. Space Scoop-verkkosivu aukeaa 22:lla eri kielellä. Space Scoop-artikkelien lisäksi verkkosivulta löytyy avaruusaiheisten sanojen kattava kokoelma, missä selitetään tähtitieteen kohteiden ja tieteellisten termien sisältöjä helposti ymmärrettävässä muodossa.

Space Scoop on myös julkaistu erillisenä Android sovelluksena, minkä voi ladata ilmaiseksi Google Play store:sta.

Lisätietoja

Universe Awareness (UNAWE) käyttää tähtitieteen jännittäviä aiheita 4-10 vuotiaiden lasten inspiroimikseksi. Erityisesti niiden lasten, joiden lähtökohdat eivät ole niin hyvät, pyritään saamaan kiinnostumaan tieteestä ja teknologiasta. UNAWE käyttää maailmankaikkeuden laajuutta ja kaikenkattavuutta osoittaakseen, että olemme kaikki saman maailman kansalaisia ja siten hankkeessa edistetään eri kulttuurien hyväksymistä. UNAWE osa-alueita ovat opettajien koulutus, hyvälaatuisen oppimateriaalin tuottaminen, sekä eri oppiaineiden välisen yhteistyön lisääminen.  UNAWE-projektia koordinoi Leidenin yliopisto Alankomaissa.

Space Awareness on kansainvälinen projekti, missä avaruustutkimuksen kiehtovuutta käytetään hyväksi opiskelijoiden kiinnostuksen herättämiseksi tieteeseen, teknologiaan ja avaruuteen liittyvien työurien osalta, sekä tarkoitus on että he ymmärtävät olevansa maailmankansalaisia.  Näiden tavoitteiden toteuttamiseksi projektissa käytetään useita menetelmiä ja aktiviteetteja lasten, teini-ikäisten ja opettajien saamiseksi mukaan toimintaan. Projektissa on mukana aktiviteetteja, missä käytettään ammattimaisia kehitystyökaluja, kasvatuksellisia resursseja, Space Scoops-projektia, kaikille tarkoitettua tiedettä ja pelejä, sekä avaruuteen liittyviä työmahdollisuuksia. Space Awareness-projektia koordinoi Leidenin yliopisto Alankomaissa.

Space Scoop on rahoitettu seuraavista ohjelmista: European Community's Seventh Framework Programme under grant agreement n° 263325, Horizon 2020 Programme under grant agreement n° 6386523, European Southern Observatory (ESO) and National Astronomical Observatory of Japan(NAOJ).

ESO oli ensimmäisten tähtitieteen instituutioiden joukossa, ketkä liittyivät Space Scoop-projektiin ja kenen uutisjulkaisut käännettiin myös “lastenkielelle”.

Linkit

Yhteystiedot

Sarah Eve Roberts
Space Scoop Science Writer
Universe Awareness / Cardiff University, United Kingdom
E-mail: RobertsS38@cardiff.ac.uk

Tibisay Sankatsing Nava
Universe Awareness Project Manager
Leiden University, the Netherlands
E-mail: sankatsing@strw.leidenuniv.nl

Mathias Jäger
ESA/Hubble, Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Cell: +49 176 62397500
Email: mjaeger@partner.eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann15095

Kuvat

Banner of the new Space Scoop webpage
Banner of the new Space Scoop webpage
Englanniksi