Tiedote

Uusi eksoplaneettojen metsästäjä ESO:n La Sillan observatoriolle

29. kesäkuuta 2016

ESO on tehnyt sopimuksen hollantilaisen Leidenin yliopiston kanssa MASCARA-instrumentin (the Multi-site All-Sky CAmerRA) sijoittamisesta ESO:n La Sillan observatoriolle Chileen. Sopimuksen allekirjoittivat ESO:n pääjohtaja Tim de Zeeuw ja Leidenin yliopiston tieteiden tiedekunnan dekaani Geert de Snoo.

MASCARA on planeettojen metesästykseen suunniteltu laite, mikä lopulta koostuu useista yksittäisistä asemista, mitkä ovat sijoittuneina ympäri maapalloa. Jokainen asema koostuu joukosta kameroita, mitkä havainnoivat melkein koko näkyvissä olevaa taivasta. Kun kaikki asemat ovat valmiina, niin MASCARA havaitsee lähes koko taivaan alueella aina magnitudiin 8 asti. Sen päätavoitteena on löytää kaikki kirkkaat ylikulkumenetelmällä havaittavissa olevat eksoplaneetat, mutta sillä on myös useita muita tieteellisiä tavoitteita. MASCARA tuottaa kirkkaimpien kohteiden luettelon tulevaisuuden eksoplaneetta tutkimuksen tarpeisiin.

Ensimmäinen MASCARA asema on jo toiminnassa Roque de los Muchachos observatoriolla Kanariansaarilla La Palman saarella. Toinen asema aloittaa toimintansa ennen vuoden 2016 loppua ja se hyödyntää La Sillan erinomaisia havainto-olosuhteita.

Linkit

Yhteystiedot

Ignas Snellen
Leiden Observatory
Postbus 9513
2300 RA Leiden, The Netherlands
S-posti: snellen@strw.leidenuniv.nl

Richard Hook
ESO Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Puh: +49 89 3200 6655
Matkapuhelin: +49 151 1537 3591
S-posti: rhook@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann16041

Kuvat

The MASCARA cameras
The MASCARA cameras
Englanniksi