ESO's Paranal Residencia in 2012

This is a present-day image of ESO's Paranal Residencia. Despite the subterranean location, the building’s distinctive design creates an interior with a feeling of open space. The central hall is protected by a 35-metre-wide glazed dome, which allows natural daylight into the building. The lush tropical garden, and the pool, are designed to increase the humidity indoors, allowing staff some respite from the extremely arid conditions outside, in one of the driest places on Earth.

This is the present-day image from the Then and Now comparison Picture of the Week, An Oasis for Astronomers.

Kredit:

ESO/G.Hüdepohl (atacamaphoto.com)

O snímku

Id:potw1227b
Typ:Fotografický
Datum zveřejnění:2. července 2012 10:00
Velikost:3367 x 2286 px

O objektu

Jméno:Paranal Residencia
Typ:Unspecified : Technology : Observatory : Facility
Kategorie:Paranal

Image Formats


Zvětšovatelný


Pozadí

1024x768
362,9 KB
1280x1024
544,9 KB
1600x1200
755,0 KB
1920x1200
889,2 KB
2048x1536
1,1 MB