MUSE ser Orion-tågen

Denne optagelse viser, hvordan det nye MUSE-instrument på ESOs Very Large Telescope giver et 3D-billede  af Orion-tågen. Lyset fra hver del af dette spektakulære stjernedannelsesområde er blevet delt op i dets forskellige farver – som i detaljer afslører de kemiske og fysiske egenskaber af hver pixel.

Under den efterfølgende analyse kan astronomen gennemgå disse  data og undersøge de forskellige optagelser af objektet i forskellige bølgelængder, lidt ligesom at tune et fjernsyn for at se forskellige kanaler ved forskellige frekvenser.


Dette billede er baseret på en mosaik af mange datasæt fra MUSE, der blev taget lige efter instrumentet havde set sit første lys i begyndelsen af 2014.


For at lave det farvebillede, der er vist til venstre, blev tre forskellige områder af spektret udvalgt – som vist som tre skiver fra 3D-datakuben – således, at de tre valgte billeder kunne sammensættes til et enkelt farvebillede. Selvom dette er imponerende, indeholder det bare en lille brøkdel af de oplysninger, der er i det fulde 3D-datasæt fra MUSE.

Kilde:

ESO/MUSE consortium/R. Bacon/L. Calçada

Om billedet

Id:eso1407b
Sprog:da
Type:Kunstværk
Udgivelsesdato:5. marts 2014 12:00
Relaterede pressemeddelelser:eso1407
Størrelse:4500 x 2813 px

Om objektet

Navn:M 42, Messier 42, Orion Nebula
Type:Milky Way : Nebula : Appearance : Emission
Afstand:1400 lysår

Billedformater

Stor JPEG
785,7 KB
Skrærm JPEG
82,3 KB