Tiedote

"Girls’ Day"-tapahtuma ESO:n päämajassa Garchingissa Saksassa

1. helmikuuta 2016

28. huhtikuuta 2016, ESO osallistuu Saksan "Girls’ Day" aktiviteetteihin, missä tekniset yritykset, yliopistot ja tutkimusorganisaatiot ovat avoinna naispuolisille opiskelijoille ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua tieteen ja teknologian ammatteihin rohkaistakseen heitä valitsemaan tulevaisuuden ura näillä TTIM-aloilla (Tiede, Teknologia, Insinööritieteet ja Matematiikka).

ESO:n "Girls’ Day" esittelee ESO:ssa tehtävää työtä korostaen laitoksessa pävittäin tehtävää perustyötä tarkoittaen astrofysikaalista tutkimusta, mekaanista- ja opto-mekaanista suunnittelua ja toteutusta, sekä useita muita töitä. Ohjelma sisältää alustuspuheita, kierroksia ESO:n laboratorioissa ja käytännön töitä tähtitieteestä ja insinööritieteistä.

Oppilaat oppivat miten tähtitieteen havaintolaitteita rakennetaan, testataan ja käytetään. He myös oppivat miten tietoa kerätään ja käytetään Universumin suurten kysymysten ratkaisemiseksi. Tämä antaa oppilaille hyvän näkemyksen siitä millaista työtä ESO:n insinöörit ja tähtitieteilijät tekevät.

Ohjelman lopussa järjestetään suora videolähetys maailman tuotteliaimmalle tähtitieteen observatoriololle Cerro Paranalille, mikä on ESO:n VLT:n sijoituspaikka. Oppilaat pystyvät keskustelemaan 11000 km:n päässä ESO:n Chilen Atacaman autiomaassa 2600 metrin korkeudella työskenteleville tähtitieteilijöille.

Tämän tapahtuman paikkojen lukumäärä on rajoitettu. Rekisteröityminen tapahtuu Girls’ Day verkkosivulla. Tapahtuman puheet ja työpajat pidetään saksan kielellä.

Milloin?: Torstaina 28.4.2016 klo 9:00

Missä?: ESO:n päämaja, Karl-Schwarzschild-Straße 2, D-85748 Garching bei München, Saksa

Ketä?: Yli 14-vuotiaat tytöt.

Linkit

Yhteystiedot

Steffi Steins
Human Resources ESO
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6837
Matkapuhelin: +49 151 1537 3591
S-posti: ssteins@eso.org

Peter Grimley
Public Information Officer Assistant
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6383
S-posti: pgrimley@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann16006

Kuvat

Flags at ESO Headquarters
Flags at ESO Headquarters
Englanniksi