Tiedote

Tyttöjen päivän tapahtuma ESO:n päämajassa Garchingissa Saksassa

19. tammikuuta 2018

ESO osallistuu 26.4.2018 Saksan Tyttöjen päivän toimintoihin, joissa teknologiayritykset, yliopistot ja tutkimuslaitokset avaavat ovensa koulujen naispuolisille oppilaille antaakseen heille ymmärtämystä tieteen ja teknologian ammateista sekä kannustaakseen nykyistä useampia heistä valitsemaan ammatin STEM-aloilta (Science, Technology, Engineering ja Mathematics eli tiede, teknologia, insinööritaito ja matematiikka).

Paikkojen määrä tapahtumaan on rajoitettu. Kirjautuaksesi osallistujaksi, käy Girls’ Day -WWW-sivuilla.

ESO:n tyttöjen päivä esittelee ESO:n työtä ja korostaa useita tämän päivän toimintoja, kuten astrofysikaalista tutkimusta, mekaniikan ja optomekaniikan suunnittelua ja yhdentymistä, operaatioita ja paljon muuta. Ohjelmaan sisältyy esittelypuheita sekä käytännön työryhmiä tähtitieteen ja insinööritaidon aloilta.

Oppilaat oppivat kuinka tähtitieteellisiä havaintolaitteita rakennetaan, testataan ja käytetään. He oppivat myös kuinka havaintoaineistoa kerätään ja käytetään tähtitieteellisessä tutkimuksessa maailmankaikkeuden suuriin kysymyksiin vastaamiseksi. Tämä tarjoaa oppilaille näkemyksen ESO:n insinöörien ja tähtitieteilijöiden tekemään työhön.

Tämän, maailman tuotteliaimman tähtitieteellisen observatorion esittelyn kruunaa suora videolinkki Cerro Paranalille, ESO:n VLT-teleskoopin sijaintipaikalle. Oppilaat voivat puhua 11 000 kilometrin etäisyydellä, tällä Chilen Atacaman autiomaan syrjäisellä vuorenhuipulla, 2600 metrin korkeudella merenpinnasta työskentelevien ESO:n tähtitieteilijöiden ja insinöörien kanssa.

Tapahtuman puheet ja työryhmät pidetään saksaksi.

Milloin: 8:45, torstaina 26.4.2018.

Missä: ESO:n päämaja,  Karl-Schwarzschild-Straße 2, D-85748 Garching bei München, Saksa

Kuka: 8. luokan tai sitä vanhemmat tytöt.

Linkit

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Steffi Steins
Human Resources ESO
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6837
Matkapuhelin: +49 151 1537 3591
Sähköposti: ssteins@eso.org
Lisätietoja

Tiedotteesta

Tunnistus:ann18004

Kuvat

ESO participates in Germany’s Girls’ Day activities
ESO participates in Germany’s Girls’ Day activities
Englanniksi