Tiedote

ESO isännöi ensimmäistä opettajienkoulutustyöpajaa tanskalaisille opettajille

9. lokakuuta 2018

ESO isännöi 15. ja 16.10.2018 Tanskan fysiikan ja kemian yhdistyksen (Kööpenhaminan ja Seelannin osasto) käynnistämää opettajienkoulutustyöpajaa. Osallistujat osallistuvat luennoille ja laboratoriovierailuille, käyvät käsiksi harjoitustöihin ja hyötyvät ESO Supernova -planetaarion ja -vierailijakeskuksen opetuksellisesta ohjelmasta.

Läpi koko työpajan osallistujat saavat alustuksen huippuluokan tähtitieteeseen, uraauurtaviin teleskooppi-innovaatioihin ja ilmaisinteknologian kehitykseen. He kokevat myös tutkimukseen perustuvan oppimisen menetelmiä, jotka on suunniteltu saamaan oppilaat aktiivisiksi ja parantamaan heidän tiedelukutaitoaan sekä ongelmanratkaisutaitojaan. Oppimalla tähtitieteestä suoraan, osallistujat palaavat Tanskaan tähtitieteen lähettiläinä, jotka kouluttavat seuraavan sukupolven tiedemiehiä ja insinöörejä.

Tämä on ensimmäinen ESO:n opettajienkoulutustyöpajaa tanskalaisille opettajille. ESO Supernova tarjoaa säännöllisesti opettajienkoulutusistuntoja, jotka eivät vain tuo opettajia yhteen tähtitieteilijöiden ja insinöörien kanssa, tarjoten heille käsityksen tähtitieteen ammattilaisten observatorion sisäisestä työstä, vaan myös antaa heille tarvittavat taidot opettaa tähtitiedettä käyttäen nykyaikaisia oppilaskeskeisiä ja oppilaille suunnattuja strategioita. Ilmoittaudu ESO Educators Newsletterin vastaanottajaksi saadaksesi lisää tietoja tulevista työpajoista.

Lisätietoja

ESO Supernova -planetaario ja -vierailijakeskus

ESO Supernova -planetaario ja -vierailijakeskus on Euroopan eteläisen observatorion (ESO) ja Heidelbergin teoreettisen tutkimuksen instituutin (HITS) yhteistyöhanke. Rakennuksen on lahjoittanut saksalainen Klaus Tschiran säätiö (KTS) ja ESO huolehtii sen toiminnasta.

Linkit

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Wolfgang Vieser
ESO Education Coordinator
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 320 061 83
Sähköposti: wvieser@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann18074

Kuvat

Teacher training event
Teacher training event
Englanniksi