ann19027-fi — Tiedote

La Sillan auringonpimennyksen webcast

7. kesäkuuta 2019

Heinäkuun 2 päivänä klo 21:15 Keski-Euroopan aikaan Euroopan eteläinen observatorio (ESO) pitää live webcastin vuoden 2019 La Sillan täydellisestä auringonpimennyksestä, mikäli kelit ovat suosiollisia ja internet yhteys toimii odotetusti. Kutsumme kaikki yhteisöt jäsenmaista ja muualta harkitsemaan webcastin yhdistämistä julkisiin tapahtumiin liittyen auringonpimennykseen. Kutsumme myös yleisöä yksinkertaisesti nauttimaan lähetyksestä nettisivuillamme. Tämä on uniikki mahdollisuus olla mukana näkemässä täydellinen auringonpimennys ESO:n observatoriolta, sillä seuraavan kerran se tapahtuu samassa paikassa 212 vuoden päästä.

Webcast on nähtävillä HD:na ESO:n nettisivuilla ja ESO:n Youtube -kanavalla, missä se näkyy 21:15 Keski-Euroopan aikaan aina auringonpimennyksen loppuun saakka klo 24:00. Täydellinen auringonpimennys alkaa klo 22:39. Video tulee olemaan ”raaka” fiidi, eli se ei tule sisältämään kommentaattoria, mutta vaihdamme eri kamera lähteitä lähetyksen ajan ja näkymiä pääsee seuraamaan kolmella eri pienellä teleskoopilla ja tietenkin myös observatorion havaitsijoiden näkökulmasta.

Jos haluat yhdistää ESO:n lähetyksen omaan auringonpimennys tapahtumaasi, niin täytä tämä lomake jotta voimme lisätä tapahtumasi meidän auringonpimennys sivuille.

Mikäli alueelle on huono keli, tullaan webcast perumaan. Todennäköisyys täysin kirkkaalle taivaalle heinäkuussa La Sillassa on noin 40%. 55% todennäköisyydellä taivas on osittain selkeä. Yli 30% todennäköisyydellä La Sillassa on paksu pilvipeite. Todennäköisyys kirkkaalle taivaalle La Sillassa on suurempi kuin suurimmassa osassa alueita, josta auringonpimennyksen pystyy näkemään ja jopa hieman parempi kuin läheisellä Elqui Valleylla. Luonnollisesti kirkasta taivasta ei pystytä lupaamaan.

Lisääntyvien kävijämäärien vuoksi auringonpimennyksen aikaan La Sillassa, sekä kaukaisen sijaintinsa vuoksi internetin toimivuutta on pyritty vahvistamaan entisestään, mutta suuren kulutuksen vuoksi yhteydet voivat olla huonot kyseisenä päivänä.

ESO antaa lehdistötiedotteen auringonpimennyksen jälkeen.

Yhteystiedot

Lars Lindberg Christensen 
ESO Head of Outreach Initiatives 
Garching bei München, Germany 
Tel: +49 89 3200 6761 
Cell: +49 173 38 72 621 
Email: lars@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann19027

Kuvat

Total solar eclipse 2019 clear-weather simulation in the sky above La Silla
Total solar eclipse 2019 clear-weather simulation in the sky above La Silla
Englanniksi