Tiedote

ESO on mukana Big Science Business Forum 2020:ssa

4. helmikuuta 2020

Big Science Business Forum 2020 (BSBF2020) on toista kertaa järjestettävä tapahtuma, missä eurooppalaiset yritykset ja muut osakkeenomistajat voivat yhdellä kertaa saada tietoa tulevaisuuden investoinneista ja suunnitelmista euroopan megatieteiden (enl. Big Science) organisaatioiden osalta. Tapahtuman järjestävä kansainvälinen organisaatiokomitea koostuu kymmenestä megatieteiden organisaatiosta, joiden joukossa ESO on. Tapahtuman järjestäjänä on Centre for the Development of Industrial Technology (CDTI), tiedeministeriö, Innovation and Universities and CIEMAT - Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas. Tapahtuma pidetään Granadassa Espanjassa 6-9 lokakuuta 2020.

Megatiede (engl. Big Science, suuri tiede) on termi, joka kiteyttää tavan, jolla tieteen edistyminen enenevissä määrin riippuu suuren mittakaavan projekteista, joita usein rahoittavat kansalliset hallitukset tai joukko hallituksia, ja jotka johtavat lisääntyvään yhteistyöhön tieteessä ja maailmanlaajuisissa tieteellisissä projekteissa. Se tukeutuu suuriin ja pieniin yrityksiin kaikkialta maailmasta alueilla, jotka ulottuvat kryogeniikkaan, suprajohteisiin, materiaaleihin ja elektroniikkaan sekä uraauurtaviin tähtitieteellisiin teknologioihin.

Osallistujia odotetaan tulevan noin 1000:sta pääasiassa eurooppalaisista yrityksistä ja organisaatioista, ketkä suunnittelvat osallistumistaan "Big Science"-markkinoille. Erityiset rinnakkaissessiot, henkilökohtaiset tapaamiset, sekä näyttelyt antavat osallistujille mahdollisuuden:

  • Oppia tulevien vuosien bisnes-mahdollisuuksista hyvin laajalla eri alueella.
  • Tavata Euroopan "Big Science"-organisaatioiden edustajia ja heidän avain alihankkijoitaan.
  • Osallistua keskusteluihin "Big Science"-markkinoiden mahdollisuuksista ja haasteista.
  • Verkostua ja luoda kumppanuuksia business-to-business tapaamisissa ja avoimella näyttelyalueella.
  • Saada tietoa hankintojen säännöistä, immateriaalioikeuksista, teknologian siirrosta ja siitä miten yritykset voivat olla mukana "Big Science"-markkinoilla.
  • Nähdä yksityiskohtaisia esityksiä tulevaisuuden hankinnoista.

ESO on varteenotettava esimerkki megatieteiden alueelta. Se on kumppani ALMA-teleskoopissa (Atacama Large Millimetre/submillimetre Array), joka on maailman suurin maan pinnalta millimetri- ja alimillimetriaallonpituuksilla havaintoja tekevä laitteisto. ESO:n lippulaiva VLT-teleskooppi (Very Large Telescope) on maailman kehittynein näkyvää valoa havaitseva tähtitieteellinen observatorio ja ESO:n tällä hetkellä rakenteilla olevasta ELT-teleskoopista (Extremely Large Telescope) on tulossa maailman suurin taivasta tarkkaileva silmä.

ESO:n puhujat pitävät BSBF2020:ssa yhteensä 9 esitelmää, mikä sisältää ESO:n pääjohtajan Xavier Barconsin pääpuheen. 

Seuraavat organisaatiot ovat kansainvälisen organisointikomitean jäseniä ja ovat mukana järjestämässä foorumia: Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus (CERN), European Molecular Biology Laboratory (EMBL), Euroopan avaruusjärjestö (ESA), Euroopan eteläinen observatorio (ESO), European Spallation Source (ESS), European Synchrotron Radiation Facility (ESRF), European X-Ray Free Electron Laser Facility (European XFEL), Facility for Antriproton and Ion Research in Europe (FAIR), Fusion for Energy (F4E), Institut Laue-Langevin (ILL), sekä Square Kilometre Array (SKA).

 

Linkit

Yhteystiedot

Oana Sandu
ESO Community Coordinator & Communication Strategy Officer
Puh.: +49 89 320 069 65
S-posti: osandu@partner.eso.org  

Arnout Tromp
ESO Head of Contracts and Procurement
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6438 
S-posti: atromp@eso.org 

Toimittajat voivat lähettää sähköpostia osoitteeseen bsbf2020@cdti.es päästäkseen mukaan BSBF:n media listalle.  

Tiedotteesta

Tunnistus:ann20005

Kuvat

Assembled E-ELT mirror segments undergoing testing
Assembled E-ELT mirror segments undergoing testing
Englanniksi