Tiedote

ESO:n lausunto Tim de Zeeuwin professuurin lakkauttamisesta Leidenin yliopistossa

26. lokakuuta 2022

Leidenin yliopisto on hiljattain ilmoittanut, että yliopiston valituskomitea (Complaints Committee ) on todennut yliopiston professorin kohdistaneen kollegoihinsa pelottavaa ja tuomittavaa käyttäytymistä häirintää sisältäen. Mediatietojen mukaan professori on Tim de Zeeuw, joka oli ESO:n pääjohtajana vuosina 2007—2017. Asia on vahvistettu Physics Worldille hänen puolestaan toimivan asianajajan lausunnon kautta.    

Ensinnäkin ja mikä tärkeintä, ilmaisemme syvän tukemme ja myötätunnon kaikille häirinnän uhreille. ESO vastustaa jyrkästi kaikenlaista häirintää, kiusaamista ja muuta epähyväksyttävää käytöstä.   

Olemme ESO:ssa sitoutuneet luomaan turvallisen ja ammattimaisen työympäristön, jossa kaikkia kohdellaan kohteliaasti, kunnioittavasti ja toisiimme luottaen, sekä jossa arvostetaan monimuotoisuutta ja inkluusiota. Tätä varten meillä on käytössä kunnioittavan työpaikan periaate, joka koskee kaikkia ESO:ssa työskenteleviä tai vierailevia. Periaatteessa kuvataan myös valitusten tekoprosessi, sekä tutkintamenettelyn vaiheet. Olemme sitoutuneet tarkistamaan tällaiset toiminnot varmistaaksemme, että ne toimivat suunnitellulla tavalla, ja kehittääksemme tarvittaessa uusia toimenpiteitä.  

Tim de Zeeuwilla ei ole ollut virallista kiinnitystä ESO:on sen jälkeen, kun hän lähti ESO:sta vuonna 2017. Henkilöllisyyden vahvistamisen jälkeen ESO on kieltänyt hänen pääsyn kaikkiin ESO:n tiloihin ja kokouksiin välittömästi, sekä peruuttaa hänen pääsyn ESO IT-tililleen.

Yhteystiedot

Juan Carlos Muñoz Mateos 
ESO Media Officer 
Garching bei München, Saksa 
Puh.: +49 89 3200 6176 
S-posti: press@eso.org 

Tiedotteesta

Tunnistus:ann22013

Kuvat

ESO:n päämaja
ESO:n päämaja