Fosforbærende molekyle fundet i et stjernedannende område og på komet 67P

 

Denne infografik viser nøgleresultaterne af et studie, som har påvist den interstellare fosfortråd, én af livets byggesten.

Takket være ALMA kunne astronomer præcisere, hvor fosforbærende molekyler dannes i stjernedannende områder som AFGL 5142. Baggrunden af denne infografik viser en del af nattehimlen i stjernebilledet Kusken (også kaldet Auriga), hvor det stjernedannende område AFGL 5142 er. ALMA-billedet af dette objekt er i toppen i venstre side af denne infografik, og et af stederne, hvor holdet fandt fosforbærende molekyler, er markeret med en cirkel. Det mest almindelige fosforbærende molekyle i AFGL 5142 er fosformonoxid, repræsenteret i orange og rødt i diagrammet nederst til venstre. Et andet molekyle er fosfornitrid, som er vist i orange og blå.

Ved at bruge data fra ROSINA-instrumentet om bord på ESA’s Rosetta kunne astronomer også finde fosformonoxid på komet 67P/Tjurjumov-Gerasimenko, vist nederst til højre. Denne første observation af fosformonoxid på en komet hjælper astronomer med at forbinde stjernedannende områder, hvor molekylerne dannes, til Jorden, hvor de spiller en afgørende rolle i livets begyndelse.

Kilde:

ALMA (ESO/NAOJ/NRAO), Rivilla et al.; ESO/L. Calçada; ESA/Rosetta/NAVCAM; Mario Weigand, www.SkyTrip.de

Om billedet

Id:eso2001a
Sprog:da
Type:Kunstværk
Udgivelsesdato:15. januar 2020 12:00
Relaterede pressemeddelelser:eso2001
Størrelse:2614 x 2480 px

Om objektet

Navn:67P/Churyumov-Gerasimenko
Type:Solar System : Interplanetary Body : Comet

Billedformater

Stor JPEG
1,6 MB
Skrærm JPEG
421,0 KB

Zoombar