Tiedote

ESO:n neljännen tähtitiedeleirin apurahojen saajat on nyt ilmoitettu

4. marraskuuta 2016

Yli 180 videohakemusta lähetettiin 25:stä eri maasta 2016 ESO:n tähtitiedeleiriin ja ESO:n tarjoamien apurahojen saajat on nyt valittu.

Hakemusten taso oli tänä vuonna erittäin korkea ja tämän vuoden leirin hakijat olivat erittäin innostuneita tulevaisuuden tutkijoita ja insinöörejä. ESO:n apurahan saaja on Lucia Mendes Cucchieri Brasiliasta. Apuraha kattaa leirin täydet kulut, sekä siihen liittyvät opiskelijan matkakulut.

Seuraavat opiskelijat saivat avustusta heidän kansallisilta partnereiltaan:

Kiitos tukiorganisaatioiden ja ESO:n apurahan jokaisesta hakemuksia lähettäneestä maasta valitut opiskelijat saavat rahallista tukea ja he pystyvät osallistumaan tähän mahdollisesti koko elämän muuttavaan tapahtumaan. Kaikki kumppanuusorganisaatiot osallistuvat leirin järjestämiseen lähettämällä puhujia tai muuta ohjelmasisältöä, mistä voimme kiittää heidän intohimoaan ja visioitaan tieteen tiedottamisessa.

Leirin järjestää Sterrenlab ESO:n, ESO:n tieteen tiedotuksen verkoston ja "Astronomical Observatory of the Autonomous Region of the Aosta Valley"-observatorion kanssa yhteistyössä. Leiri pidetään 26.12.2016-1.1.2017 Saint-Barthélemyssä, Nussissa, Italiassa.

Leiri perustuu teeman “The Visible and Hidden Universe” ympärille ja se sisältää useita tähtitieteen sessioita käsittäen luentoja, käytännön töitä ja yöllä observatorion teleskoopeilla ja instrumenteilla tehtäviä havaintoja. Leiri seuraa "Responsible Research and Innovation" -ohjeita, missä opiskelijoita johdatetaan todellisen tieteen pariin ja heillä on mahdollisuus olla yhteydessä itse tutkijoihin. Myös leirin sosiaaliset aktiviteetit, talviurheilu ja ekskursiot tekevät leiristä ikimuistoisen kokemuksen.

Leirillä on mukana maksimissaan 56 16-18 vuotiasta lukioikäistä opiskelijaa. Leirille valituille henkilöille ilmoitetaan yksityisellä sähköpostilla.

Linkit

Yhteystiedot

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6130
S-posti: tjohnsto@eso.org

Cristina Olivotto
Sterrenlab
Puh.: +41 76 4001378
S-posti: cristina@sterrenlab.com

Tiedotteesta

Tunnistus:ann16079

Kuvat

ESO astronomy camp 2014
ESO astronomy camp 2014
Englanniksi