Meddelande

De vann resestipendier till ESO Astronomy Camp

14 november 2014

ESO Astronomy Camp äger rum för andra gången mellan 26 december 2014 och 1 januari 2015 vid det Astronomiska observatoriet i Aostadalen, i Saint-Barthelemy, Nus, Italien. Lägret arrangeras av Sterrenlab I samarbete med ESO och dess nätverk för utåtriktad forskningsinformation.

På lägret kommer man utforska temat astronomiska avstånd med hjälp av föreläsningar, praktiska aktiviteter och om natten observationer med observatoriets teleskop och instrument. Även sociala aktiviteter, sport och utflykter för deltagarna.

Anmälningar för skolelever är nu stängda. Fler än 250 ansökningar från 24 länder skickades in. Nu har vinnarna av ESO:s och dess partnerländers resestipendier utsetts.

På lägret finns platser för cirka 50 skolstudenter på mellan 16 och 18 år. Av dessa har följande valts för att få antingen ett heltäckande resestipendium, som täcker hela kostnaden för lägret samt transport, eller ett stipendium som täcker delar av kostnaden.

ESO:s resestipendium går till Allan dos Santos Costa (17 år, Brasilien) för hans videobidrag Other Worlds. Our World (Andra världar, vår värld). Såhär kommenterar Allan att han valts ut för stipendiet.

– Det kom som en riktig överraskning! Hela min familj är mycket glad också; vi kunde inte tro det när jag fick reda på att min video hade valts som det vinnande bidraget! Jag är ett stort fans av ESO:s arbete och många astronomiska ämnen, och det blir mycket spännande för mig att få se snö för första gången!

Partnerländernas resestipendier är som följer.

Lägret kommer även att få besök av flera astronomer, bland dem Leonardo Testi (ESO), Laurent Eyer (Genèves universitet, Schweiz), Fernando Ballesteros (Valencias universitet, Spanien) och Arif Solmaz (Cags universitet, Turkiet).

Om meddelandet

ID:ann14085

Bilder

ESO Astronomy Camp 2014 — Measuring the Universe
ESO Astronomy Camp 2014 — Measuring the Universe
text på engelska