The Paranal Residencia

Top view of the Paranal Residencia at the ESO VLT Observatory. Natural daylight is brought into the building through a 35-m wide glass-covered dome, a rectangular courtyard roof and various skylight hatches. Taking advantage of an existing depression in the ground, the architects created a unique subterranean construction with a single facade opening towards the Pacific Ocean, far below at a distance of about 12 km. It has the same colour as the desert and blends perfectly into the surroundings. The Paranal Residencia is the stage for scenes in the James Bond movie, "Quantum of Solace".

Crédito:

ESO

Sobre la imagen

Identificador:eso0807a
Tipo:Fotográfico
Fecha de publicación:25 de Marzo de 2008
Noticias relacionadas:eso0807
Tamaño:3055 x 2034 px

Sobre el objeto

Nombre:Paranal
Tipo:Unspecified : Technology : Observatory
Categoría:Paranal

Formatos de imagen

JPEG grande
2,0 MB

Fondo de pantalla

1024x768
350,1 KB
1280x1024
552,1 KB
1600x1200
779,1 KB
1920x1200
925,6 KB
2048x1536
1,2 MB

 

Ver también