The Paranal Residencia

Top view of the Paranal Residencia at the ESO VLT Observatory. Natural daylight is brought into the building through a 35-m wide glass-covered dome, a rectangular courtyard roof and various skylight hatches. Taking advantage of an existing depression in the ground, the architects created a unique subterranean construction with a single facade opening towards the Pacific Ocean, far below at a distance of about 12 km. It has the same colour as the desert and blends perfectly into the surroundings. The Paranal Residencia is the stage for scenes in the James Bond movie, "Quantum of Solace".

Źródło:

ESO

O zdjęciu

Identyfikator:eso0807a
Typ:Fotograficzny
Data publikacji:25 marca 2008
Powiązane komunikaty:eso0807
Rozmiar:3055 x 2034 px

O obiekcie

Nazwa:Paranal
Typ:Unspecified : Technology : Observatory
Kategoria:Paranal

Formaty zdjęć

Pełen rozmiar
10,9 MB
Wielki JPEG
2,0 MB

Tapety

1024x768
350,1 KB
1280x1024
552,1 KB
1600x1200
779,1 KB
1920x1200
925,6 KB
2048x1536
1,2 MB

 

Zobacz też