Rejse til ESOs anlæg

This page is available in Spanish on our Chilean web site.

Besøg ved vore anlæg i Chile

ESO byder med glæde tourister, studenter, journalister og TV hold velkomne til La Silla og Paranal observatorierne og til ALMA. Der er begrænset plads de forskellige steder, så besøgene bliver tilrettelagt så de ikke forstyrrer arbejdet på observatorierne.

Bemærk venligst at alle medierelaterede besøg kræver forhåndsgodkendelse fra ESOs education and Public Outreach Department. Der er vejledning for mediebesøg her.

ESO Observatories Topographic Route Map
ESO Observatories Topographic Route Map. Credit: ESO

Offentlig adgang til Paranalobservatoriet

Tourist- og studenterbesøg til Paranalobservatoriet kan foregå hver lørdag klokken 10:00 eller 14:00. Det er altid nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. På websiden Weekend Visits to Paranal er der flere oplysninger og en tilmeldingsblanket.

Offentlig adgang til La Sillaobservatoriet

La Sillaobservatoriet har offentlig adgang hver lørdag klokken 10:00 eller 14:00. Det er altid nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. På websiden Weekend Visits to La Silla er der flere oplysninger og en tilmeldingsblanket.

Offentlig adgang til ALMA OSF

Tourist- og studenterbesøg til ALMA Operations Support Facility (OSF) kan foregå hver lørdag og søndag fra klokken 9:00 til 13:00. Det er altid nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. På websiden Weekend Visits to ALMA er der flere oplysninger og en tilmeldingsblanket. Af sikkerhedsgrunde er der ikke adgang til Array Operations Site (AOS) på Chajnantorsletten (hvor alle antennerne står).

Offentlig adgang til APEX

Desværre er der ikke for tiden mulighed for offentlige besøg ved APEX. Mediepersoner kan kontakte ESO education and Public Outreach Department på forhånd for at aftale et besøg .

Offentlig adgang til ESO Vitacura kontorerne i Santiago

Desværre er der ikke for tiden mulighed for offentlige besøg ved ESO Vitacura Offices. Mediepersoner kan kontakte ESO education and Public Outreach Department på forhånd for at aftale et besøg .

Besøg på ESO hovedkvarteret i Garching, Tyskland

Offentlige besøg ved ESOs hovedkvarter i Garching påbegyndes i foråret 2018. Mediepersoner kan kontakte ESO education and Public Outreach Department på forhånd for at aftale et besøg .